Srpski/English
011 263 30 08 | 063 105 72 14
Strahinjića Bana 43a, 11000 Beograd
 
 
BLOG << Nazad
Kako da se oslobodite sala sa stomaka
Postavio: Gančev - Sekulić Ana on 24.11.2014 23:56:54
Kako da se oslobodite sala sa stomaka
 

Salo na stomaku osim što za većinu dama predstavlja estetski problem, takođe dovodi i do zdravstvenih problema u vidu povišenog krvnog pritiska i drugih kardiovaskularnih problema.
Da bise izbegli ove zdravstvene probleme potrebno je da se oslobodite tog salca sa stomaka, izgledaćete i osećaćete se bolje i što je još važnije bićete zdravije.
Dva osnovna načina za skidanje naslaga sa stomaka je da pazite šta jedete i da vežbate redovno.
 
Šta jesti

Jedite što više svežeg voća i povrća, sveže voće i povrće sadrži dosta hranjljivih sastojaka a ne sadrži masti. Za kuvanje koristite maslinovo ulje .U vaš jelovnik uvrstite ribu umesto mesa, bar jednom nedeljno. Riba sadrži dosta proteina, joda i omega 3 masnih kiselina koje su neophodne da bi vaše telo bilo zdravo. Mleko i imečne proizvode koristite sa manjim procentom masti, danas nije problem naći mleko i jogurt sa 0% ili nižim procentom masti.


Kako se hraniti

Hranite se češće u manjim količinama. Verovatno ste ovaj savet čuli više puta ali da li ste to i pokušale. Jedite kada god ste gladne ali unosite manje količine hrane, na ovaj način ćete ubrzati vaš metablizam i samim tim sagorevati više masti.
Pijte dosta vode, voda je važna za hidriranje organizma ali i ubrzava metabolizam. Preporučuje se dnevno oko dva litra vode. Umesto vode možete koristiti zeleni čaj bez zaslađivača.
Crna čokolada sa velikim procentom kakaa može da se nađe na vašem jelovniku, naravno u umerenim količinama. Iako želimo da budemo zdrave i lepo izgledamo, ne smemo se odreći malih zadovoljstava.

Koju hranu izbegavati

Izbegavajte svu hranu koja je puna masnoća, svu pohovanu i uličnu hranu. Izbegavajte slatkiše i ostale grickalice. Nemojte jesi buter, kajmak i zrele sireve. Ova hrana je puna masti i smanjiće vaše napore da se oslobodite masnih naslaga sa stomaka.


Vežbanje

Redovna fizička aktivnos u kombinaciji sa zdravom i pravilnom ishranom će vam pomoći da se brže i lakše oslobodite tog salca sa stomaka. Pre svega potrebno je da se pokrenete, ništa se neće desiti samo od sebe. Vežbajte onoliko koliko vam prija. Uvrstite u vaš plan vežbanja i kardio i vežbe snage, u kombinaciji ova dva sistema vežbanja daju najbolje rezultate. Možete vežbati kući uz neki snimak sa YouTube-a ali najbolji rezultati se postižu fitnes centru. Kod kuće možete da nađete mali milion izgovora zašto da ne trenirate, ali ako ste već uplatili mesec dana u nekom fitnes klubu to će vas motivisati da dođete na trening a kad ste već došle pa dajte sve od sebe i sklonite te masne naslage sa vašeg stomaka.
 
 
KOMENTARI (3):
Carlos 23.08.2015. 10:34:38
KaanMasti EP3 is fucking cool.Specially the Bachchan Twitter Part. Suresh is cool n Hoezaay is sopeor cool.Do Continue to Ungli in Our Kaan fuck(luv) u guys!!!
Audel 30.04.2016. 04:28:24
does every puicalitbon I receive have a New Jersey business tax.Do tour buses to New Jerasey pay this tax. Do other states require this.Did Goldman Sach pay the tax for work done at home by their employees.
Affinity 04.05.2016. 15:07:00
I read your potsing and was jealous
Ostavite komentar
Ime: E-mail (ostaje skriven):
Komentar:
 
Najnovije
 
 
Postavljeno: 28.11.2016.
Gospodja Gordana-Vežbanjem do podmlađivanja i dugovečnosti
Šta je veće zlo - gojaznost ili fizička neaktivnost?
Postavljeno: 18.11.2016.
Prednosti vežbanja sa Personalnim trenerom
Postavljeno: 28.12.2014.
Kružni trening
Vežbe za mršavljenje i oblikovanje tela
Postavljeno: 28.12.2014.
Intervju sa Anom u novogodišnjoj Cici
Vitko telo i posle četrdesete
Postavljeno: 28.11.2014.
Prednosti rada sa ličnim trenerom