Srpski/English
011 263 30 08 | 063 105 72 14
Strahinjića Bana 43a, 11000 Beograd
 
 
Specijani program
Postporođajni program
BUDITE VITKE I POSLE POROĐAJA

Specijalni program za žene u postporođajnom periodu je kombinacija pilatesa, cardio mašina kao i bodytec mašina (dubinska elekstrostimulacija mišića).
 
Jedno od pitanja koje se često postavlja u svakodnevnom životu jeste: kada bi trebalo početi sa rekreacijom posle porođaja?

Umereno vežbanje
S obzirom na to da telo žene pretrpi velike promene u toku trudnoće, fizička aktivnost je veoma važna u postporođajnom periodu. Fizička aktivnost preporučuje se već nedelju dana nakon porođaja, naravno, ukoliko ne postoje zdravstvene tegobe. U slučaju carskog reza i krvarenja, potrebno je konsultovati se sa lekarom. Budite umereni u vežbanju, jer povećan i dugotrajan napor mogu pogoršati kvalitet majčinog mleka.

Pilates reformer
Pilates reformer nije suviše naporan, a odličan je za rekreaciju jer ravnomerno angažuje sve delove tela. Pilates će ojačati ligamente i mišiće, a samim tim, vaše telo će postati gipko i pokretljivo. Novim mamama će vežbanje pomoći da održe kondiciju, skinu višak kilograma i zadrže samopouzdanje. Savetuje se vežbanje tri puta nedeljno po sat vremena.
 
Vežba jačanja gluteusa i nogu
Stabilizovanom karlicom i kičmenim stubom spuštajte se u čučanj. Održavajte ravnotežu dok natkolenice ne zauzmu paralelan položaj s platformom reformera.

Vežba bočnog istezanja i jačanja bočnih trbušnih mišića
Jednom rukom se oslonite na „bar“ reformera, dok trupom vršite blagi otklon.
 
Vežba jačanja abdominalnih (stomačnih) mišića
Snagom stomaka zadržite neutralan položaj karlice. Pružite ruke napred kako biste lakše održavali ravnotežu. Vodite računa da razmak između brade i grudne kosti uvek bude isti u toku podizanja, tj. odvajanja ramena i lopatica od platforme reformera.
 
Vežba jačanja abdominalnih (stomačnih) mišića
Snagom stomaka zadržite neutralan položaj karlice. Pružite ruke napred kako biste lakše održavali ravnotežu. U toku podizanja, tj. odvajanja ramena i lopatica od platforme reformera, naizmenično opružajte levu i desnu nogu.
 
Izravnajte stomak
Počelo je leto, što podrazumeva više vremena napolju, na plaži, minimalnu odeću, kratke majice, kupaće kostime...

Većina nas grozničavo razmišlja o skidanju kojeg kilograma viška, a jedna od kritičnih tačaka koja nam stvara probleme posle zimskih meseci je upravo stomak! Za lep i ravan stomak nije dovoljno samo vežbati trbušne mišiće. Možete raditi i 1.000 trbušnjaka dnevno, ali ako ih i dalje prekriva sloj masnih naslaga, oni se neće istaknuti.
 
Bez izgovora!
 
Vaše je samo da dođete u Orange fitnes klub, nemojte da pronalazite izgovore da niste imali vremena ili novca (odreknite se jedne kafe dnevno i imaćete novca za mesečnu članarinu u našem klubu). Ulog su ZDRAVLJE I LEPOTA, pa se zaista isplati naći i vremena i novca.

Ako želite brže i efikasnije rezultate, uz vežbe za trbušnjake treba ubaciti kardio kao dodatni trening, jer kombinacija ovih vežbi s kardio aktivnostima (trčanje, vožnja bicikla, brzo hodanje) daće najbolje rezultate kad je u pitanju topljenje masnih naslaga.
 
Ana Gančev-Sekulić, vlasnica kluba i osnivač Asocijacije za rekreaciju i zdravlje žena, pokazaće vam nekoliko vežbi za stomak sa loptom. Ove vežbe najefikasnije su u kombinaciji sa kardio treningom. Možete postići odličan rezultat za kratko vreme, naravno, ako vežbate redovno.

Evo kako ćete skinuti te dosadne suvišne santimetre sa stomaka...
 
Postavite telo u početni položaj. Lezite na leđa, savijte noge u kolenima i oslonite stopala na strunjaču. Obuhvatite loptu rukama i ispružite ih iznad glave u ravni sa telom. Dalje pratite fotografije.
Najnovije
 
 
Postavljeno: 28.11.2016.
Gospodja Gordana-Vežbanjem do podmlađivanja i dugovečnosti
Šta je veće zlo - gojaznost ili fizička neaktivnost?
Postavljeno: 18.11.2016.
Prednosti vežbanja sa Personalnim trenerom
Postavljeno: 28.12.2014.
Kružni trening
Vežbe za mršavljenje i oblikovanje tela
Postavljeno: 28.12.2014.
Intervju sa Anom u novogodišnjoj Cici
Vitko telo i posle četrdesete
Postavljeno: 28.11.2014.
Prednosti rada sa ličnim trenerom